Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Huis te koop in Zeeland!

U bent op zoek naar een huis te koop in Zeeland. Niet zomaar een huis, maar uw droomwoning! Wie weet, vindt u deze wel hier, in ons aanbod. Zo niet, dan hebben we nog een aantal tips waar u uw voordeel mee kunt doen. Zowel tijdens uw zoektocht, als daarna.

Huis te koop gezocht? Zo pakt u uw zoektocht aan.

 • Check speciale woningsites/-apps
  Er zijn meerdere woningsites/-apps te vinden met daarop alle te koop staande huizen in Nederland. De bekendste zijn Funda.nl, huislijn.nl, vbo.nl en jaap.nl. Ze bieden een breed aanbod en handige filters, waarmee u uw zoekfunctie zo goed mogelijk kunt afstemmen op uw woonwensen.
 • Meld u aan voor onze gratis e-mailservice
  Komt er een nieuw huis te koop, dan wilt u dat natuurlijk als eerste weten. Meld u daarom aan als woningzoekende bij Van den Ouden Makelaardij. Met onze gratis e-mailservice bent u direct op de hoogte van het nieuwste aanbod.
 • Kijk of er specialisten zijn in uw zoekgebied
  Heeft u een heel specifieke woonwens? Dan kan het zijn dat er een gespecialiseerd makelaar bestaat die juist in uw zoekrichting extra goed weet welke huizen er te koop staan. Zo is Zeeuws Landgoed bijvoorbeeld gespecialiseerd in huizen die te koop staan in de Zeeuwse polders. Meld u in ieder geval bij die makelaar aan.
 • Schakel een aankoopmakelaar in
  Het kan lonen om een professionele aankoopmakelaar in te schakelen die met u meezoekt. Van den Ouden Makelaardij is zo’n aankoopmakelaar. We zoeken met u mee en kunnen, dankzij onze ervaring en ons netwerk, de pareltjes snel voor u uit de markt vissen.
 • Laat het iedereen weten
  In een snelle woningmarkt kan het soms handig zijn om al vóórdat een huis te koop staat, te weten dat het binnenkort te koop komt. Soms kan een (aankoop)makelaar u daarover tippen, maar soms zijn ook familie, vrienden en kennissen een waardevolle informatiebron. Laat dus zoveel mogelijk mensen weten waar u naar op zoek bent. Wie weet, komt de gouden tip wel uit uw eigen netwerk.
 • Google af en toe eens
  Heel soms zet iemand zijn huis nog wel eens te koop op een website als Zeelandnet of Marktplaats. Google dus af en toe eens. Bijvoorbeeld ‘Huizen te koop Heinkenszand’ of ‘Huizen te koop Schouwen-Duiveland’. Misschien komt er toch nog iets nieuws bovendrijven.

Huis te koop gevonden? Volg deze ‘Checklist bezichtiging’

 • Maak snel een afspraak voor een bezichtiging
  Ziet u een interessant huis te koop komen? Twijfel dan niet te lang om een bezichtiging in te plannen. Beter als eerste erbij zijn en misschien een keer een toch-net-niet-uw-droomhuis bezoeken, dan uw droomhuis aan uw neus voorbij zien gaan.
 • Stel vooraf een lijstje op met twijfelpunten en vragen
  Twijfelt u na het zien van de foto’s over de ruimte, het uitzicht, de opbergmogelijkheden, de staat van onderhoud of andere zaken? Of vraagt u zich af van welk jaartal een dak, badkamer of installatie dateert? Zet deze twijfelpunten en vragen vooraf al op papier en neem dit lijstje mee, zodat u tijdens de bezichtiging niks vergeet.
 • Doe alvast eens een rondje
  Het huis staat te koop en dat gaat u bezichtigen. Maar vergeet ook niet om de omgeving te verkennen. Rij of loop vooraf al eens een rondje in de buurt. Hoe voelt dat? Hoe is het verkeer en welke voorzieningen zijn er in de buurt?
 • De bezichtiging – buiten
  U heeft wellicht de neiging om meteen naar binnen te willen bij de bezichtiging van het huis. Maar kijk eerst eens goed naar de kozijnen, het glas, het dak, de dakgoten en de gevel. Ziet alles er goed uit, of ziet u dat er binnen korte tijd onderhoud nodig zal zijn? Hetzelfde geldt voor de tuin.
 • De bezichtiging – indeling binnen
  Binnen komen er ontzettend veel indrukken op uw af. Laat u niet afleiden door het interieur van de huidige bewoner. Kijk vooral naar de ruimtes en hoe u deze zelf in zou delen. Is er genoeg ruimte voor uw meubelen? Biedt het huis voldoende opbergmogelijkheden? Zijn de keuken en badkamer van alle gewenste gemakken voorzien?
 • De bezichtiging – conditie
  Probeer tijdens de bezichtiging met een objectieve blik naar de conditie van de woning te kijken. Hoe is de staat van de plafonds, de muren, de vloeren, het sanitair, de keuken en de installaties? Gaan deuren en ramen soepel open en dicht? Zijn naden netjes afgewerkt? Ziet u nergens vochtplekken?
 • Achteraf nog vragen?
  De bezichtiging is afgerond en nadien speelt u alles nog eens in uw hoofd af. Soms komen er op dat moment alsnog vragen bovendrijven. Aarzel dan niet om contact met de makelaar op te nemen. Het is heel normaal om alles te willen weten, voordat u zo’n grote investering doet als de aankoop van een huis.
 • Tweede bezichtiging
  Een tweede bezichtiging is heel gewoon bij de aankoop van een huis. U let dan meer op de details, meet misschien al eens wat dingen op of gebruikt de tweede bezichtiging om de laatste twijfelpuntjes weg te nemen. Neem er uw tijd voor. Het gaat niet om zomaar een aankoop.
 • Laatste belangrijke checks
  Is de bouwkundige staat van de woning in orde? Zitten er geen juridische addertjes onder het gras? Zitten er geen milieubelastende stoffen in de grond? Liggen er geen bestemmingsplannen met negatieve gevolgen in het vooruitzicht? Check deze zaken voordat u tot aankoop overgaat, of laat deze checken door uw aankoopmakelaar.

Is het huis te koop uw droomhuis? Veel succes bij de aankoop!

De tijd van een bod uitbrengen, eventueel nog onderhandelen en het (hopelijk) tekenen van de koopovereenkomst is aangebroken. Een spannende tijd, want er staat nogal wat op het spel. Wanneer u een aankoopmakelaar in de arm heeft genomen, neemt dit gelukkig al heel wat zorgen weg.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×