fbpx
Van den Ouden Makelaars
Weten wat jouw huis waard is? Een afspraak is zo gemaakt

Huis te koop in Zeeland!

Je zoekt een koophuis in Zeeland. Natuurlijk niet zomaar een huis, maar jouw droomwoning! Misschien vind je hem tussen ons woningaanbod? Zo niet, dan hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Zowel handig tijdens je zoektocht, als daarna.

Huis te koop gezocht? Zo pak je de zoektocht aan!


Meld je aan voor onze gratis e-mailservice
Komt er een nieuw huis te koop? Dan wil je dat natuurlijk als allereerste weten. Meld je daarom aan als woningzoekende bij Van den Ouden Makelaars. Dankzij onze gratis zoekopdracht ben je direct op de hoogte van het nieuwste aanbod.

Check speciale woningsites/-apps
Er zijn meerdere woningsites en apps te vinden met daarop alle huizen die te koop staan in Zeeland. De bekendste sites zijn Funda.nl, huislijn.nl, vbo.nl en jaap.nl. Ze hebben een breed aanbod en handige filters, waarmee je jouw zoekfunctie zo goed mogelijk kunt afstemmen op je woonwensen.

Schakel een aankoopmakelaar in!
Een aankoopmakelaar kent de lokale woningmarkt als geen ander en zoekt met je mee. Van den Ouden Makelaars is zo’n aankoopmakelaar. We weten dankzij een uitgebreid netwerk de mooiste huizen te vinden!

Zoek naar specialisten in jouw zoekgebied
Heb je een heel specifieke woonwens? Dan heb je misschien een specialistische makelaar nodig. Zeeuws Landgoed bijvoorbeeld, is gespecialiseerd in huizen die te koop staan in de Zeeuwse polder.

Gebruik je netwerk
In de verhitte woningmarkt van nu is het handig om al vóórdat een huis te koop staat, te weten dat het binnenkort te koop komt. Soms kan een (aankoop)makelaar je daarover tippen, maar vaak zijn familie, vrienden en kennissen een goede informatiebron. Laat zoveel mogelijk mensen weten waar je naar op zoek bent. Wie weet komt de gouden tip wel uit je eigen netwerk!

Google af en toe eens
Heel soms zet iemand zijn huis te koop op het prikbord van Zeelandnet of Marktplaats. Google dus af en toe eens. Bijvoorbeeld naar ‘Huizen te koop Bruinisse’ of ‘Huizen te koop Heinkenszand’ en ‘Huizen te koop Schouwen-Duiveland’ of ‘Huizen te koop Tholen’. Er kan zomaar iets nieuws bovendrijven.

Interesse in een koophuis? Volg deze checklist bij bezichtigen!


Maak snel een afspraak voor een bezichtiging
Zie je bij Van den Ouden Makelaars een mooi huis te koop staan? Twijfel dan niet te lang om een bezichtiging bij ons in te plannen. Je kunt er beter als eerste bij zijn en erachter komen dat het nét niet jouw droomhuis is, dan dat je achteraf spijt hebt. Gewoon doen dus!

Stel vooraf een lijstje samen met twijfel punten en vragen
Twijfel je na het zien van de foto’s nog over de ruimte, het uitzicht, de opbergmogelijkheden, de staat van het onderhoud of iets anders? Of vraag jij je af uit welk jaartal het dak, de badkamer of keuken eigenlijk dateert? Zet die aandachtspunten in je telefoon en werk het lijstje tijdens bezichtiging af.

Doe alvast eens een rondje
Pak de auto en ga op verkenning. Rij of loop eens een rondje door de buurt waar het huis te koop staat dat je gaat bezichtigen. Hoe voelt dat? Hoe is het verkeer en welke scholen, supermarkten of andere voorzieningen zijn er in de buurt?

De bezichtiging: vanbinnen
Er komen tijdens zo’n bezichtiging ontzettend veel indrukken op je af. Staar jezelf niet blind op het interieur van de huidige bewoner. Probeer er juist doorheen te kijken en bedenk hoe jij de ruimtes zelf zou indelen. Is er genoeg ruimte voor je meubels? Heeft het huis genoeg opbergmogelijkheden? Zijn de keuken en badkamer zoals je dat zelf wilt of moet er een verbouwing tegenaan?

De bezichtiging: vanbuiten
Heb je geen aankoopmakelaar bij je die weet waarop je moet letten bij de aankoop van een huis? Kijk na de bezichtiging vanbinnen dan zelf ook goed naar de buitenkant van de woning én vergeet de tuin niet. Hoe zien de kozijnen, het glas, het dak en de dakgoten, de gevel en de schutting eruit? Is alles netjes of zie je dat er binnenkort onderhoud nodig is?

Onderhoudsstaat
Goed, je probeert dus zo objectief mogelijk naar de woning te kijken. Maar wees wel extra kritisch op de staat van het huis. Hoe zien de plafonds eruit? Zijn de muren, de vloeren, het sanitair, de keuken en de CV-ketel nog in goede conditie? Is er een ouderwetse vliering of zolder die je wilt isoleren? Gaan alle deuren en (dak)ramen ook goed open? Zie je geen kieren of vochtplekken? Kijk overal rond. Dat is helemaal niet gek.

Achteraf nog vragen?
Na afloop van de bezichtiging heerst er blijdschap, twijfel of teleurstelling. Speel alles nog eens goed in je hoofd af. Komen er vragen naar boven waar je geen antwoord op weet? Neem dan contact op met de verkoopmakelaar. Van den Ouden Makelaars staat altijd voor je klaar. Het is heel normaal om alles te willen weten, voordat je zo’n grote investering doet als de aankoop van een huis.

Tweede bezichtiging
Soms is een tweede bezichtiging bij de aankoop van een huis mogelijk. Je let wat meer op details dan de eerste keer, meet misschien al eens wat dingen op of gebruikt de tweede bezichtiging om de laatste twijfels weg te nemen. Neem je tijd hoor! Een huis kopen is niet niks.

Laatste belangrijke check
Op het eerste gezicht lijkt alles in orde. Maar is de bouwkundige staat van de woning oké? Zitten er geen juridische addertjes onder het gras? Zijn er geen milieuvervuilende stoffen in de grond aanwezig? Is een bestemmingsplan voor dat mooie polderlandschap aan de overkant? Check dit soort dingen voordat je tot aankoop overgaat.

Is dit jouw droomhuis? Veel succes bij de aankoop!
Nu komt de tijd van bieden, onderhandelen en (hopelijk) daarna het tekenen van de koopovereenkomst. Een spannende tijd, want er staat nogal wat op het spel. Heel veel succes! En zoek je iemand die je zorgen wegneemt? Schakel ons gerust als aankoopmakelaar in.

Neem contact op

Altijd zonder verplichtingen

Heb je vragen of zou je graag een afspraak willen maken? Geef ons gerust een belletje of stuur een email. Je hoort van ons.

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;