Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Huis verkopen?

Zo doe je dat!

U wilt uw huis verkopen. Spannend! Maar hoe pakt u dat aan?

Het eenvoudigst is dat natuurlijk met de hulp van een makelaar. Iemand die de woningmarkt kent, professionele ondersteuning biedt en u de zorgen van de verkoop uit handen neemt.

Huis verkopen stap 1: Op zoek naar makelaars in Zeeland

De eerste stap die u zet, is de zoektocht naar een makelaar in Zeeland. Of eerst naar meerdere makelaars, zoals we bij Van den Ouden adviseren. De keuze uit welke van de makelaars in Zeeland het beste bij u past, moet u namelijk in onze ogen weloverwogen maken. We helpen u graag op weg.

Lees meer

Google ‘Makelaars in Zeeland’

De zoektocht naar makelaars in Zeeland begint vaak online. Een eenvoudige zoekactie via Google naar ‘Makelaars in Zeeland’ levert al een hele lijst zoekresultaten op.

Check de websites van de diverse makelaars

Tja, fijn, zo’n lange lijst met zoekresultaten en keuzemogelijkheden, maar welke makelaars in Zeeland passen nu goed bij u? Een eerste indruk krijgt u al wanneer u de sites bekijkt. Zien ze er netjes en professioneel uit? Worden de huizen goed gepresenteerd en is de informatie transparant en duidelijk?

Kies een makelaar met kennis van de lokale woningmarkt

Om uw huis zo goed mogelijk te kunnen verkopen, is kennis van de lokale woningmarkt van groot belang. Kies dus een makelaar die actief is in uw regio. Van den Ouden Makelaars is bijvoorbeeld goed thuis in Schouwen-Duiveland, Tholen, Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren.

Tip: Staar u niet blind op snelheid van makelaars

Het kan zijn dat u bij verschillende makelaars resultaten gepresenteerd krijgt, zoals ‘binnen één week verkocht’ of misschien zelfs nog sneller. Natuurlijk is het fijn, wanneer u snel resultaat heeft, maar het zegt niet alles. Misschien kon er beter staan: ‘binnen twee maanden verkocht aan 15.000 euro meer’. Begrijpt u wat we bedoelen? Bij Van den Ouden gaan we voor het beste resultaat, niet het snelste.

Wie zijn die makelaars in Zeeland? Check ‘over ons’

Kijk op de websites van de makelaars ook of u het juiste gevoel krijgt bij de mensen achter het makelaarsbureau. Makelaars in Zeeland zijn er in alle soorten en maten, dus kies er één die bij u past. U geeft deze makelaar namelijk een belangrijke taak in handen, de verkoop van uw (t)huis. Dan is het fijn wanneer u een vertrouwd gevoel bij diegene hebt. Bekijk daarom, tijdens het internet surfen, zeker ook de pagina ‘over ons’ van de makelaars in Zeeland. Bekijk hier de ‘Over ons’ pagina van Van den Ouden Makelaardij. Of, wanneer het om een huis in de Zeeuwse polder gaat, kijk op www.zeeuwslandgoed.nl.

Vraag naar ervaringen met makelaars in Zeeland

Online is er veel te vinden over makelaars in Zeeland, maar ervaringen van mensen om u heen zijn minstens zo waardevol. Vraag dus eens om u heen naar de ervaringen van uw familie, kennissen of collega’s. Met welke makelaar in Zeeland hebben zij ervaring en hoe beviel dat? Dit kan u net dat beetje extra zekerheid of een prettiger gevoel geven.

Huis verkopen stap 2: Maak kennis met enkele makelaars

U heeft uw zoektocht afgerond en een stuk of drie makelaars in Zeeland op het oog waar u eventueel de verkoop van uw huis aan zou toevertrouwen. Natuurlijk zitten wij, Van den Ouden Makelaardij, hier ook graag tussen! Hoe dan ook, wij adviseren u om alle drie de makelaars uit te nodigen. Ga in gesprek, ervaar hoe de makelaar op u overkomt en luister naar het advies dat u krijgt.

Huis verkopen stap 3: Dit is de juiste keuze voor u

Zodra u kennisgemaakt heeft met alle makelaars, kunt u de balans opmaken. Wie had zich het beste voorbereid? Welk verkoopplan sprak u het meest aan? Hoe transparant waren de makelaars over hun kosten? Met welke makelaar voelde u de beste klik? En als het gelijk opgaat: welke van deze aspecten is dan voor u doorslaggevend? Zet het voor uzelf op een rijtje, volg uw onderbuikgevoel en dan weet u al gauw: dit is de juiste keuze voor mij. Natuurlijk hopen we dat dit Van den Ouden Makelaardij is.

Huis verkopen stap 4: Aan de slag!

Makelaars in Zeeland hebben ieder zo hun eigen aanpak, variërend in inzage, inspraak en invloed op de verkoopstrategie en communicatie gedurende het verkoopproces. We leggen graag uit hoe Van den Ouden Makelaardij hier mee omgaat.

Lees meer

Stap 1: Het vervolggesprek

Tijdens het vervolggesprek krijgt u van ons een helder advies over de te hanteren vraagprijs en verkoopstrategie. We leggen uit waarom we hiervoor zouden kiezen en wat de alternatieven zijn. U kiest.

Stap 2: Heldere afspraken

U krijgt de gemaakte afspraken en verkoopvoorwaarden netjes schriftelijk bevestigd middels een ‘Verkoopsuccesplan’ en een ‘Opdracht tot bemiddeling bij verkoop’. Van den Ouden Makelaardij is namelijk lid van de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO), wat garant staat voor kwaliteit en helderheid.

Stap 3: Vaste contactpersoon

Achter de schermen gaat het team van Van den Ouden gemotiveerd aan de slag met de verdere voorbereidingen. U heeft één vaste contactpersoon, die u 6 dagen in de week kunt bereiken (ook ’s avonds) en die, op zijn beurt, u steeds op de hoogte houdt van de stappen en de voortgang.

Stap 4: Professionele presentatie

Voor de perfecte presentatie van uw woning trekken we alles uit de kast. Professionele foto’s, pakkende teksten en een mooie, uitgebreide brochure. Ook hebben we tal van verschillende advertentiemogelijkheden en een actieve online aanpak. Vanzelfsprekend gaat alles in overleg met u.

Stap 5: Inzet media

We willen uw huis zo goed mogelijk verkopen, dus deze ook bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen. Daarvoor zetten we tal van media in.

 • onze eigen website
 • best bezochte woonwebsites van Nederland: Funda.nl, huislijn.nl, vbo.nl en jaap.nl
 • onze social mediakanalen: Instagram, Facebook, LinkedIn en Youtube
 • onze etalages in Bruinisse, Heinkenszand en Sint-Annaland
 • advertenties in diverse lokale geprinte media

Stap 6: Extra’s

Naast bovengenoemde media biedt Van den Ouden Makelaardij nog een aantal extra’s aan. Ze kunnen soms net dat puntje op de i zijn, wat potentiële kopers extra aantrekt.

 • Videopresentatie
 • Huis-aan-huis mailing in uw buurt
 • Plaatsen van een ‘te koop’-bord in uw tuin of aan uw gevel
 • Deelname aan ‘woning veilingen’
 • Deelname aan Open Huis-acties
 • Het laten uitvoeren van een bouwkundige en/of EPA-keuring
 • Heeft u tekeningen van uw huis? We plaatsen ze graag bij uw woning op internet.

Stap 7: Begeleiding

Zodra potentiële kopers zich bij ons melden, plannen we in overleg met u de bezichtigingen in. Tijdens de bezichtigingen nemen we alle tijd. We stellen de potentiële kopers op hun gemak, laten ze alles rustig bekijken en beantwoorden hun vragen. Zodra iemand een bod uitbrengt, doen wij de onderhandelingen en adviseren u over de te volgen strategie. Is er overeenkomst bereikt? Top! Terwijl u de champagne ontkurkt, zorgen wij voor de koopovereenkomst. Tot slot begeleiden we de inspectie bij oplevering en de overdracht van uw woning bij de notaris.

Neem contact op

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Gratis waardebepaling aanvragen

Denkt u aan verhuizen en bent u benieuwd naar de waarde van uw woning? We bieden u graag een gratis waardebepaling aan.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×