fbpx
Van den Ouden Makelaars
Weten wat jouw huis waard is? Een afspraak is zo gemaakt

Taxatie

Taxatie nodig?

Een taxatie is de officiële waardebepaling van een woning. Omdat het taxatierapport aan allerlei eisen moet voldoen heb je een gecertificeerde taxateur nodig. In de omgeving van Bruinisse en Tholen is dat Van den Ouden Makelaars. Maar wanneer heb je een taxatierapport nu eigenlijk nodig? En hoe werkt het? Ook belangrijk: wat kost het? We geven er graag antwoord op.

Wanneer heb je een taxatierapport nodig?

Als je een ‘gevalideerde taxatie’ nodig hebt, wil dat zeggen dat de taxatie goedgekeurd moet worden door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Van den Ouden Makelaars is daarbij aangesloten. Onze taxaties voldoen dus aan officiële richtlijnen en worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers. Moet jouw taxatie door een onafhankelijke partij uitgevoerd worden? Dan betekent dat bijvoorbeeld, dat je aankoopmakelaar niet tegelijkertijd de taxateur van jouw nieuwe huis zijn. In allerlei gevallen kun je bij ons terecht:

  • Als je een huis wilt verkopen of een huis koopt
  • Bij het aanvragen (of verhogen) van je hypotheek
  • Een taxatie verband met successierecht
  • Een taxatie in het geval van overlijden of echtscheiding

Hoe komt een taxatierapport tot stand?

  1. We komen bij jou thuis langs en nemen de tijd voor een goede beoordeling van de woning. Tijdens de taxatie kijken we naar allerlei factoren. Wat is bijvoorbeeld de staat van de keuken, badkamer, vloeren en de indeling van de woning? Ook de ligging van het huis en de tuin zijn belangrijk voor de officiële waardebepaling.
  2. Daarna bekijken we bouwtekeningen, akten en kadastergegevens. We duiken flink in het papierwerk zodat we echt alles van je woning te weten te komen. Wat is bijvoorbeeld de perceeloppervlakte, zijn er juridische bijzonderheden en welke bestemmingsplannen bestaan er?
  3. We kijken naar vergelijkbare huizen die in de buurt te koop staan of recent verkocht zijn. In het rapport vermelden we ze als ‘referentie woningen’. Zo weten we zeker dat de laatste waardeontwikkelingen meegenomen worden.
  4. We vatten alles samen in een uitgebreid taxatierapport. Dit rapport laten we valideren door het NWWI.

De kostprijs van een volledig gevalideerd rapport bedraagt € 499,00 incl. b.t.w

Neem contact op

Altijd zonder verplichtingen

Heb je vragen of zou je graag een afspraak willen maken? Geef ons gerust een belletje of stuur een email. Je hoort van ons.

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;