fbpx
Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Zelf verkopen of makelaar inschakelen?

Als broodjes over de toonbank. Zo lijkt het er momenteel aan toe te gaan met veel huizen op de woningmarkt. Het doet sommigen afvragen: als het zo makkelijk gaat, kan ik mijn huis dan niet zelf verkopen, zonder makelaar? Dat kan inderdaad, maar of u het moet willen is een heel andere zaak. Wij raden het in ieder geval niet aan. Toegegeven, als makelaar zijn we natuurlijk bevooroordeeld. Maar we zijn ook ervaren. We weten dat zelf-verkoop niet altijd van een leien dakje gaat. Dit is wat we in de praktijk vaak tegengekomen en wat een makelaar daarnaast te bieden heeft:

 • Geld mislopen door te lage vraagprijzen
  De woningmarkt beweegt ontzettend snel. Als verkoper van een woning is het daarom lastig om goed te bepalen wat de eigen woning waard is. Meestal komt het neer op het vergelijken van andere woningen in de buurt. Maar vaak loopt de woningmarkt weeral een stukje vooruit. Daardoor zien we regelmatig te lage vraagprijzen op de particuliere markt voorbij komen. Zonde!
 • Hoe een makelaar geld voor je verdient
  Een makelaar is opgeleid om een huis op de juiste waarde te schatten, rekening houdend met de actuele ontwikkelingen in de woningmarkt. Het resultaat: een optimale verkoopprijs.
 • Niet de volledige doelgroep bereiken
  Particuliere verkopers plaatsen hun huis vaak alleen op social media en bereiken daarmee een beperkte doelgroep. Potentiële kopers die alleen op Funda.nl kijken, worden niet bereikt. Maar wat als zij meer voor de woning overgehad zouden hebben?
 • Hoe een makelaar kansen vergroot en verkoopprijzen verhoogt
  Een makelaar als Van den Ouden Makelaardij heeft een groot netwerk en een enorm bereik via allerlei off- en online kanalen. Alle mogelijke potentiële kopers uit de doelgroep, worden bereikt. Dit vergroot de kansen op verkoop én zorgt dat de optimale verkoopprijs wordt bereikt.
 • Kansen mislopen door een matige presentatie
  Een ander heikel punt is de presentatie van de woning. Hobbyfoto’s laten woningen vaak kleiner, donkerder en rommeliger lijken dan nodig. Bovendien is de informatie vaak summier en onvolledig. Hierdoor haakt een deel van de potentiële kopers af.
 • Hoe een makelaar veel meer potentiële koper interesseert
  Een makelaar zorgt voor een professionele en complete presentatie, zodat uw woning een must-have wordt voor iedere potentiële koper. Hierdoor komen meer mensen op uw woning af en is de kans groter dat de woning aan de hoogst mogelijke prijs verkocht wordt.
 • Onderhandelen met emotie
  Als verkoper ontkom je niet aan emoties. Het de koper gunnen, een gênant gevoel om voet bij stuk te houden, boos worden van een te laag start-bod. Emoties staan een goede onderhandeling in de weg. Het resultaat lijdt daaronder.
 • Een makelaar onderhandelt met tactiek
  Een makelaar onderhandelt niet met emotie, maar met tactiek. Het is onderdeel van het vak. Een makelaar weet een onderhandeling de juiste richting in te sturen. Deze slimme, professionele aanpak mondt uit in een hoger verkoopbedrag.
 • Ellende achteraf
  Bij het verkopen van een huis komen belangrijke juridische kwesties kijken. Op internet zijn allerlei standaard formulieren en contracten te vinden, maar zonder ervaring kunt u eenvoudig belangrijke opties en mogelijke problemen over het hoofd zien. En als het vervolgens mis gaat, gaat het ook goed mis. Als u als verkoper ergens voor aansprakelijk wordt gesteld, gaat het niet om een paar tientjes.
 • Hoe een makelaar een verkoper beschermt tegen nare verrassingen
  Soms is het verstandig om bepaalde voorbehouden in een contract op te nemen, anders dan de veelal bekende ontbindende voorwaarde voor financiering. Of om bepaalde bijzonderheden over de woning vast te leggen, zodat hierover achteraf geen misverstanden kunnen bestaan. Met een goed koopcontract beschermt de makelaar u als verkoper tegen vervelende situaties achteraf.
 • Het kost flink wat tijd en energie
  De presentatie voorbereiden, adverteren in diverse on- en offline media, bezichtigingen leiden, onderhandelingen voeren en alle juridische zaken en papierwerk uitzoeken en regelen. Een woning verkopen kost veel tijd en energie. En waarvoor? Een besparing aan makelaarskosten? Bovenstaande laat wel zien dat het niet zo hoeft uit te pakken.
 • Een makelaar bespaart u tijd, energie en geld
  Laat de verkoop van uw woning over aan een professioneel makelaar. Deze neemt u alle taken en zorgen uit handen en zorgt dat u de optimale prijs voor uw woning krijgt. Dat is pas een flinke besparing!

 

 

Neem contact op

Altijd zonder verplichtingen

Heb je vragen of zou je graag een afspraak willen maken? Geef ons gerust een belletje of stuur een email. Je hoort van ons.

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×