fbpx
Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Steek energie in energiebesparing

Een steeds belangrijker wordend onderdeel van onze gesprekken met kopers en verkopers is energiebesparing. Het kost soms even energie om je daarin te verdiepen, maar je verdient het dubbel en dwars terug. Wij helpen je er graag bij.

Energiebesparing is er in allerlei soorten en maten. Het kan zo klein zijn als een tochtstrip op een deur of een waterbesparende kraan, maar ook zo groot als zonnepanelen en een warmtepomp. Hoe klein of groot de aanpassing ook is, alles helpt in het besparen van energie. De bekendste voordelen zijn:

 • Lagere energierekening
 • Beter voor het milieu
 • Meer comfort in huis

Heb je er ook al eens bij stilgestaan dat energiebesparende maatregelen ook de waarde van een woning beïnvloeden? Een woning met energiebesparende maatregelen is meer waard dan eenzelfde woning zonder die maatregelen. Daarom is het zowel voor jou als verkoper of als koper goed om je daar bewust van te zijn.

Energiebesparing voor verkopers

Of je je huis nu al verkoopt of dit ooit in de toekomst denkt te gaan doen, als woningeigenaar doe je er goed aan om bij iedere aanpassing van je woning rekening te houden met energiebesparende maatregelen. Hier een aantal voorbeelden ter inspiratie:

 • Laat je een dakraam steken, kies dan voor goed isolerend glas en neem meteen het isoleren van het dak mee.
 • Laat je een stuk aanbouwen, zorg dan dat de muren meteen goed geïsoleerd zijn.
 • Vernieuw je jouw badkamer of keuken? Kies dan voor waterbesparende kranen en energiezuinige apparaten.

Je kunt natuurlijk ook losse energiebesparende maatregelen doorvoeren. Daarbij geldt: hoe groter de maatregel, hoe groter het voordeel. Maar dat wil niet zeggen dat je meteen maar een warmtepomp moet installeren. Het belangrijkste is dat je eerst zorgt voor goede dak-, muur- en vloerisolatie zodat je minder energie nodig hebt voor het verwarmen en koelen van je huis. Daarna kun je denken aan het opwekken van groene energie door zonnepalen. Installateurs kunnen jou goed in dit proces begeleiden. Ze laten de mogelijkheden zien en berekenen jouw voordeel.

Energielabel

Alles waar je nu in investeert, zorgt ervoor dat jouw huis meer waard wordt. En reken maar dat kopers daar op letten. Sterker nog, je bent verplicht ze erover te informeren. Dit doe je met een definitief Energielabel. Dit label moet je hebben of aanvragen voordat je jouw huis verkoopt.

Bij Van den Ouden verwijzen we je graag door naar installateurs in de regio die jou met bovenstaande kunnen helpen.

Energiebesparing voor kopers

Als koper heb je natuurlijk het liefst dat een huis zo energiezuinig mogelijk is. Dat is dus een belangrijk punt om op te letten wanneer je een huis op het oog hebt. Aan het energielabel kun je al veel afleiden. Zo is er bij een energielabel E nog veel werk aan de winkel als het om energiebesparing gaat en is er bij energielabel B al veel gedaan. Wat er precies gedaan is, kun je bij de makelaar navragen. Tijdens een bezichtiging zie je namelijk niet alles. Zonnepanelen bijvoorbeeld wel, maar vloerisolatie niet.

Besparen op je maandlasten

Wanneer je weet dat je na de koop van de woning zelf nog energiebesparende maatregelen wilt doorvoeren, neem dat voornemen dan meteen mee in je hypotheek. Zo betaal je maar één keer advieskosten. Twijfel je nog of je wel aan de slag wilt met energiebesparende maatregelen? Dan helpen deze argumenten je misschien om de juiste beslissing te maken:

 • Je hoeft niet te kiezen tussen een nieuwe keuken óf energiebesparende maatregelen. Voor energiebesparende maatregelen mag je namelijk extra lenen.
  • Tot 9.000 euro zonder dat dit meegenomen wordt in jouw inkomenstoets
  • Tot maximaal 106% van de marktwaarde van de woning mag je lenen i.p.v. de normale 100%
 • De extra lasten die je voor jouw lening voor de energiebesparende maatregelen betaalt, zijn vaak lager dan de besparing op de energielasten. Je netto maandlasten vallen dus lager uit.
 • Je huis wordt meteen meer waard.
 • Je huis wordt meteen comfortabeler.
 • Je doet iets goeds voor het milieu.

Zo zie je, energie steken in energiebesparing loont voor verkoper en koper. Bij Van den Ouden helpen we je graag de juiste keuzes hierin te maken.

Kijk voor meer informatie eens op de onderstaande websites:
Breen Installaties
Ooms Installaties
Saman Groep
DWT Groep

Neem contact op

Altijd zonder verplichtingen

Heb je vragen of zou je graag een afspraak willen maken? Geef ons gerust een belletje of stuur een email. Je hoort van ons.

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

;