fbpx
Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Anders dan vanOuds

Wat hebben we een bijzonder jaar achter de rug. De wereld stond op zijn kop, zo ook de woningmarkt waar wij ons dagelijks in begeven. In bijna alle opzichten was alles anders dan vanOuds. Maar één ding bleef gelukkig wel hetzelfde: het vertrouwen van onze klanten.

Toen we in maart de eerste lockdown in gingen, wist niemand wat het effect hiervan zou zijn. Wij ook niet. Zou de woningmarkt, zoals bij eerdere crises, door een schrikreactie tot stilstand komen? We vreesden ervoor. Maar het tegendeel gebeurde. De drukte op de woningmarkt steeg zelfs nog. Het was alsof we, nu we het nog kunnen, allemaal nog snel onze droomwoning wilden bemachtigen.

Dubbel gevoel

Voor verkopers waren het gouden tijden. Vaak konden wij hen in no time het goede nieuws vertellen dat hun woning voor ruim boven de vraagprijs verkocht was. Dat zijn mooie momenten. Maar weet u, toch voelde het niet altijd goed. Want het gaat allemaal zo makkelijk. We zetten een woning in de markt, vaak op inschrijving, en voordat je het weet, is hij verkocht. Als makelaar hoeven we er minder voor te doen en dat geeft minder voldoening. Wat we ook zagen, waren potentiële kopers die steeds achter het net visten en mensen die vol emotie steeds grotere bedragen voor woningen boden. We vroegen ons dit jaar wel eens af: waar gaat dit heen? Het zorgde voor een dubbel gevoel.

Meer dan 100 keer

Nogmaals, voor onze klanten was het allemaal heel positief. We willen natuurlijk altijd het hoogst mogelijke resultaat voor ze behalen en dat lukte dit jaar meer dan ooit. Meer dan honderd keer (!) hebben we in 2020 mensen ontzettend blij kunnen maken. Dat is er dan weer het mooie aan. Dit alles was overigens nooit gelukt zonder Pirone, onze trouwe binnendienstmedewerkster. Ze staat altijd voor ons en onze klanten klaar. Bedankt Pirone, voor weer een jaar van tomeloze inzet!

Aankoopmakelaardij

Dankzij Pirone kunnen wij ons werk goed doen. Vaak is dat als verkopend makelaar, maar soms ook als aankoopmakelaar. Ook die tak van onze sport is dit jaar veranderd. Voorheen was prijsonderhandeling een belangrijk deel van onze diensten, maar nu bijna iedere woning per inschrijving verkocht wordt, gaat het vooral om het bepalen van de werkelijke waarde van een woning. En dat is lastig in een overspannen markt als deze. Toch kunnen we door onze ervaring een realistische waarde vaststellen en mensen daarmee houvast geven en behoeden voor verkeerde keuzes.

Verandering in 2021

Gaat het komend jaar anders zijn? Niemand kan het voorspellen. Wij verwachten niet dat de markt plotseling verandert. Maar bij Van den Ouden Makelaardij gaat er wel wat veranderen. Niet onze kwaliteit en betrokkenheid, die blijft als vanOuds. Maar wel ons ‘jasje’. Benieuwd? Hou onze socials in de gaten. Binnenkort volgt er meer.

Neem contact op

Altijd zonder verplichtingen

Heb je vragen of zou je graag een afspraak willen maken? Geef ons gerust een belletje of stuur een email. Je hoort van ons.

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×