fbpx
Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Naam en logo veranderen, maar wij niet

Het was herkenbaar, het was chique, het was mooi. Maar straalde het oude logo nog uit wie wij zijn, een modern en persoonlijk makelaarskantoor? Hm, dat niet echt. Dat beseften we toen we vorig jaar met specialisten van een reclamebureau praatten. Zij lieten ons bovendien nadenken over een naamsverandering. Bij die optie hadden wij nog nooit stilgestaan. Maar zie hier het resultaat! Van den Ouden Makelaars in een nieuw jasje.

Van den Ouden Makelaars? Het was toch altijd Van den Ouden Makelaardij? Ja, dat klopt. Maar hoe logisch is een zakelijk woord als ‘Makelaardij’ eigenlijk als je als makelaars juist een heel persoonlijke benadering kent? Bij ‘Makelaars’ zie je dat het om mensen draait en dat is dus precies wat bij ons past. En dan het logo. Een stuk frisser en moderner. Via de kleuren nog een subtiele knipoog naar het verleden, maar helemaal klaar voor de toekomst.

100 jaar en 20 logo’s verder

Moesten we na ruim twintig jaar zelf wennen aan deze wijzigingen? Ja, natuurlijk. Grappig genoeg was de oude generatie, Ab eerder overtuigd dan de nieuwe generatie, Niels. Maar nu zijn we er trots op. Zeker na de reacties van mensen om ons heen, aan wie we ons nieuwe logo al eens toonden. ‘Een stuk frisser’, zei iedereen. En dat vinden we het perfecte compliment, want bij Van den Ouden Makelaars kennen we een frisse aanpak. Persoonlijk, eerlijk en helder. We hebben liever tien klanten minder om de anderen beter te kunnen begeleiden. Al zouden we honderd jaar en twintig logo’s verder zijn, daar verandert niks aan.

We begrijpen het wel

Wat wel verandert, is de woningmarkt om ons heen. Wat zijn het bijzondere tijden! Nog steeds verbaast het ons soms wat mensen voor een woning overhebben. We begrijpen het wel. Je wilt verhuizen, al lange tijd, en vist steeds achter het net. Dan denk je op een gegeven moment niet meer rationeel na, maar krijgt de emotie de overhand en bied je meer dan een woning eigenlijk waard is. Het enige wat we in onze rol van aankoopmakelaar kunnen doen, is jou in deze positie beschermen. Zorgen dat je een bewuste keuze kunt maken door je te laten zien wat een woning werkelijk waard is en je te wijzen op de risico’s. Het blijft hierna een natuurlijk wel een eigen keuze.

Wat als?

Maar wat zijn die risico’s eigenlijk? Blijft de woningwaarde niet gewoon altijd doorstijgen? Bij Van den Ouden Makelaars hebben we helaas niet de beschikking over een glazen bol die het antwoord prijsgeeft. Wel kijken we naar de omstandigheden. De historisch lage hypotheekrente bijvoorbeeld. Wat gebeurt er met de waarde van woningen als deze rente stijgt? We houden ons hart vast. In de tussentijd verkopen we de woningen van onze klanten met veel plezier aan voor mooie prijzen en proberen we tegelijkertijd ook als aankoopmakelaar onze klanten zo goed mogelijk te informeren.

Ontwikkelingen

Over nieuwe ontwikkelingen bijvoorbeeld, zoals de wijzigingen in de overdrachtsbelasting. Eerder informeerden we je in onze blog van september al over de afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters en de verhoging van de overdrachtsbelasting van 2 naar 8% voor investeerders in particulier vastgoed. Daarnaast is het voor verkopers van belang om te weten dat er iets in het Energielabel veranderd is. Waar je dit vroeger voor ongeveer een tientje digitaal kon regelen, is nu een bezoek van een bevoegd inspecteur vereist. Dat maakt het aanvragen van een (verplicht) Energielabel dus een stuk kostelijker.

Blij en trots

Om toch met een positieve noot af te sluiten: nog steeds gunnen veel mensen de verkoop van hun woning aan ons, Van den Ouden Makelaars. Daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. En met ons nieuwe jasje, maar ongewijzigde persoonlijke aanpak, hopen we dit nog lang zo te mogen doen.

Neem contact op

Altijd zonder verplichtingen

Heb je vragen of zou je graag een afspraak willen maken? Geef ons gerust een belletje of stuur een email. Je hoort van ons.

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Gratis waardebepaling aanvragen

Heb je verhuisplannen of ben je benieuwd hoeveel je huis nu waard is? Maak gebruik van onze gratis waardebepaling!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×